Páginas

Últimes publicacions

miércoles, 30 de noviembre de 2022

Estreno del documental "Xavier Sierra, un dermatòleg al museu"

 versió catalana | versión española






Antoni Verdaguer

Estreno de la película 
Xavier Sierra, un dermatòleg al museu 

(28 de noviembre de 2022) 

Largometraje documental 
Cine Catalunya. Terrassa


El pasado lunes 28 de noviembre tuvo lugar en el cine Catalunya de Terrassa la presentación de la película "Xavier Sierra, un dermatòleg al museu", obra del cineasta Antoni Verdaguer. 

La película, un documental de 1 hora y cuarto de duración, ha sido realizada bajo los auspicios del Colegio de Médicos de Barcelona y de la Jané Mateu Foundation, y ha contado también con la colaboración de entidades como la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya y el Centre de Lectura de Reus.

La película forma parte de la serie "Terrassenques, Terrassencs", realizada por Antoni Verdaguer, en la que se da a conocer la vida y obra de algunos ciudadanos de Terrassa que han destacado de alguna manera en diversos campos profesionales (literatura, política, música, arte, medicina...)

La película comenta algunos de los principales momentos de mi vida, incidiendo sobre todo en mi obra, en la que este blog y su repercusión mediática tiene un papel fundamental. Tanto que incluso le da el título. Pero también revisa otros aspectos previos a los que he dedicado atención: la divulgación periodística; los libros, artículos y escritos en revistas médicas y en otras publicaciones; los programas radiofónicos y podcasts; las conferencias; las traducciones; mi obra poética, etc. 


Entrevista para la televisión durante el estreno. 


En la película también intervienen algunas personas de especial significación para mí: Jaume Padrós, presidente del Colegio de Médicos de Barcelona, Lluís Guerrero, bibliotecario de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya y director de la revista Gimbernat; Rosa Taberner, dermatóloga que me enseñó cómo se hacía un blog; Antoni Parera, antiguo profesor de mis años de bachillerato; Joan Jané, presidente de la Jané Mateu Foundation de la que me honro en formar parte de su patronato... A todos ellos mi sincero agradecimiento por su colaboración y sus palabras. 



La gran afluencia de público obligó a formar colas para entrar en el local. 

Al acto del estreno acudió un numeroso público (más de 300 personas) no solamente de Terrassa, sino también de otras ciudades, algunas situadas a cierta distancia. Este reconocimiento y sobre todo la extraordinaria acogida por parte del público me han causado una viva emoción. Verme acompañado de tanta gente que me ha manifestado así su cariño y del homenaje de mis conciudadanos ha sido mi mejor premio. Encontrarme con médicos, enfermeras, antiguos pacientes y amigos de todo tipo fue muy gratificante y el mejor colofón a mi trabajo. 

La película será próximamente proyectada en el auditorio del Colegio de Médicos de Barcelona, en otras salas de proyección de diversas ciudades de Catalunya y probablemente en televisión. Posteriormente pondré en el blog el enlace correspondiente para todos los lectores que estén interesados en verla. 

Así que el blog "Un dermatólogo en el museo" ya tiene su película. Una película que es pues, en cierto modo, de todos vosotros, lectores del blog. A partir de ahora, el blog, con sus 1.800 artículos y sus 2.320.000 lecturas, y que ya ha tenido su presencia en la radio y en la prensa, también la tendrá en la cinematografía. Gracias a todos por vuestro afecto y constante apoyo. Gracias a los productores, al director y a los técnicos por hacerlo posible.  



___________________________________



Estrena del documental 

"Xavier Sierra, un dermatòleg al museu"





Antoni Verdaguer

Estrena de la pel·lícula 
Xavier Sierra, un dermatòleg al museu 

(28 de novembre de 2022) 

Largmetratge documental 
Cinema Catalunya. Terrassa


El passat dilluns 28 de novembre va tenir lloc al cinema Catalunya de Terrassa la presentació de la pel·lícula "Xavier Sierra, un dermatòleg al museu", obra del cineasta Antoni Verdaguer. 

La pel·lícula, un documental de 1 hora i quart de durada, ha sigut realitzada amb el suport del Col·legi de Metges de Barcelona i de la Jané Mateu Foundation, i amb la col·laboració d'entitats com la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i el Centre de Lectura de Reus.

La pel·lícula forma part de la sèrie "Terrassenques, Terrassencs", realitzada per Antoni Verdaguer, en la que es dóna a conèixer la vida i obra d'alguns ciutadans de Terrassa que han destacat d'alguna manera en diversos camps professionals (literatura, política, música, art, medicina...)

La pel·lícula comenta alguns dels principals moments de la meva vida, incidint sobre tot en la meva obra, en la que aquest blog i la seva repercussió tenen un paper fonamental. Tant que fins i tot li dóna el títol. Però també revisa altres aspectes als que he dedicat atenció al llarg de la meva vida: la història de la medicina; la divulgació periodística; els llibres, artícles i escrits en revistes mèdiques i d'altres publicacions; els programes radiofònics i podcasts; les conferències; les traduccions; la meva obra poètica, etc. 


Entrevista para la televisión durante el estreno. 


A la pel·lícula també intervenen algunes persones d'especial significació per a mi: Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, Lluís Guerrero, bibliotecari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i director de la revista Gimbernat; Rosa Taberner, la dermatóloga que em va ensenyar com es feia un blog; Antoni Parera, antic professor dels meus anys de batxillerat; Joan Jané, president de la Jané Mateu Foundation entitat en la que m'honoro en formar part del seu patronat... A tots ells el meu sincer agraïment per la seva col·laboració i les seves paraules



La gran afluècia de públic va fer que es formèssin cues per entrar al local. 


A l'acte de l'estrena hi va assistir un nombrós públic (més de 300 persones), no només de Terrassa, sinó també d'altres ciutats, algunes situades a certa distància. Aquest reconeixement i sobre tot l'extraordinària acollida per part del públic m'han causat una viva emoció. Veure'm acompanyat de tanta gent que m'ha manifestat així el seu afecte i de l'homenatge dels meus conciutadans ha estat el meu millor premi. Retrobar-me amb metges, infermeres, antics pacients i amics de tota mena va ser molt gratificant i el millor colofóp al meu treball

La pel·lícula serà pròximament projectada a l'auditori del Col·legi de Metges de Barcelona, a altres sales de projecció de diverses ciutats de Catalunya i molt probablement a la televisió. Posteriorment posaré al blog l'enllaç corresponent per tots els lectors que estigueu interessats en veure-la. 

Així que el blog "Un dermatòleg al museu" ja té la seva pel·lícula. Una pel·lícula que és, d'alguna manera, de tots vosaltres, lectors del blog. A partir d'ara, el blog, amb els seus 1.800 articles i les seves 2.325.000 lectures, i que ja ha tingut presència a la ràdio i a la premsa, també la tindrà a la cinematografia. Gràcies a tots pel vostre afecte i constant suport. Gràcies als productors, al director i als tècnics per fer-lo possible.  

1 comentario: